7 tips til opbevaringsløsninger der både er praktiske OG ser godt ud

Opbevaring kan se fantastisk ud. Det kan hygge, skabe varme og minde om gode stunder. Patentglas er en elsket klassiker og sammen med den rigtige kurv har du et stilfuldt og praktisk match til hjemmet eller virksomheden. Læs med her og bliv ekspert i at style din opbevaring, så du aldrig går galt i byen. 

Kurve samler og skaber orden - den perfekte opbevaringsløsning

Hvordan vælger du opbevaring, der både er praktisk og ser dejlig ud? En kurv er et godt sted at starte. Kurve har én grundlæggende funktion: De opbevarer. Men det handler om at finde en kurv, der også opfylder endnu et ønske: Den skal være indbydende og smuk. 

Udtrykket afhænger af din personlige stil og indretning.

Et eksempel er en flot Audo Copenhagen Ribbon kurv. Den består af stål, som giver kurven et let og elegant udtryk. Farven på det pulverlakerede metal kan tilpasses dine æstetiske præferencer. Bunden består af blødt læder.

Det er afgørende at tænke i kurvens materiale: Skal den være minimalistisk, kompakt, edgy, elegant? 

Kurve i træ, metal, læder, flet - leg gerne med materialerne

Overvej gerne, hvilke andre materialer, du bruger i din indretning. Du er nemlig på jagt efter den rigtige balance. En rød tråd og den rigtige stemning opstår gerne i kombinationen af materialer, der snakker smukt sammen. 

Læder kan eksempelvis tilføre glas en lun, blød kontrast, der fremhæver begge materialers kvaliteter. Træ giver stål modspil og bidrager med naturlighed til et ellers moderne og stilrent objekt. Sammen kan du skabe en symfoni, der får englene til at synge. 

Overvej hvor du placerer dine objekter. På en træhylde vil en kombination af stål og træ tage sig godt ud. Eller for den sags skyld på et egetræsbord. Hvis dit køkken består af stål, vil et pift af læder gøre forskellen. 

Det er lidt ligesom at krydre en ret, hvor ingredienserne skal afstemmes rigtigt. 

Men det kan også være utroligt smukt at satse alt på et materiale. Det er kun din fantasi, der sætter grænser og personlighed er det vigtigste krydderi. Husk altid det.

Patentglas er en klassiker

Patentglas er ikke til at komme udenom i spørgsmål om opbevaring. Patentglasset er nemlig en klassiker. Din tipoldemor, oldemor, mormor og mor har helt sikkert kendt til det fine glas, der både er praktisk og smukt. Du kender det måske ved navnet henkogningsglas? 

Glasset har en buet form og kan lukkes med et fastsiddende glaslåg. En lille gummikant holder glasset tæt. På den måde er al den gode syltelage sikkert bag lås og slå, så det ikke skaber rod i skabet. 

Det emmer af spisekammerhistorie. 

At putte ting i patentglas er oprindeligt forbundet med sylt fra haven og marken. Men i dag leger vi kreativt med det elskede glas. 

Det er bare om at prøve sig frem. Glasset er både moderne og historisk. 

Brug patentglas til sylt og indkog - Det ser smukt ud

Agurker fra drivhuset, løg fra køkkenhaven eller bare lækre ting fra supermarkedet som eksempelvis din egen chai. De gør sig smukt på patentglas. Du har fint kig til indholdet og kan holde øje med, om de er klar. 

En agurkesalat har en fantastisk, grøn farve. Syltede citroner er solgule og ribs har en klar, lækker pink kulør. Leg løs med farverne i din sylt på hylden i køkkenalrummet eller i spisekammeret. Det er lige til at blive glad over. Og med lidt tilrettelæggelse vil de bidrage til indretningen med farvefest og sjæl. Det er en fortælling om sommer og søde bær, dit køkken vil elske. 

Ikke nok med at patentglassene er udsmykning og opbevaring. Men de er også oplevelser. En vinteraften står i eksempelvis og kokkererer med gæster. Så kan i åbne et glas med sylt og fortællingerne kommer med i retten. 

Kombiner kurve og patentglas - et stilfuldt match 

Patentglassene kan med fordel samles og kombineres i en kurv. Det gør den nemmere at flytte rundt på. Og det ser smukt ud. 

Vælg kurv efter, hvad glassene indeholder. Så kommer materialerne til sin ret. Kombinationen giver endnu en mulighed for at skabe et dybt personligt hjem. Og de viser, at der et tænkt over detaljen og styr på sagerne. 

Skab orden med patentglas i værkstedet - Så bliver dine ting sjældent væk

Nogle gange er overblik det vigtigste. Patentglas er praktiske, da de er i klart glas. Fra arbejdsbordet er det derfor nemt at overskue materialer og småværktøj. 

Forskellige størrelser glas og kurve passer ind på forskellige hylder og til indhold af varierende størrelse og mikstur. Det er godt, at glassene holder tæt, så iltning ikke er et problem. Det forøger indholdets holdbarhed og beskytter mod fugt. Praktisk. 

Forestil dig lige den orden, en lang række glas med fine mærkater kunne give. Er det ikke ren glæde for ordensmennesket? Og en stor hjælp for det glade rodehoved. 

Brug patentglas til dine minder - saml skattene på en æstetisk måde

Det geniale ved patentglas er, at de kan bruges til udstillingen af de ting, du elsker mest. Om det er knapper, frø eller skaller fra stranden. Det kan også være farver til din kunst eller legoklodser. 

Tøv ikke med at starte din samling, fylde den på glasset og finde en fin hylde, der kan udstille dine yndlingsting. 

Samlinger gør hjemmet personligt og hyggeligt. 

Et lille hack er også at skabe sin helt egen have i patentglasset. Måske du har hørt om mikrohaver. Og måske du har lyst til at prøve det. Køb et stort patentglas og bliv mikrogardner. I glasset skaber planterne de byggesten, der skal til for, at de trives. Så kan du nyde dem fra din sofa. 

Opbevaring er en lille genistreg, der med få midler kan skabe overblik, ro og stemning i hjemmet. 

Med de her tips er du måske klædt på til at starte legen med opbevaringen og opfinde din helt egen kombination af kurve og glas. 

Menu
Top